fbpx

🇸🇪 Sverige

✓ Skickas idag | Fria Returer 📦

Mörkblå t-shirt

(2 kundrecensioner)

229.00 kr

Vår mörkblå t-shirt kommer i 95 % kammad bomull och 5 % stretch för optimal komfort.

Killmodellen är 185 samt 190 cm och bär storlek L.
Tjejmodellen är 179,6 cm och bär en S.

Denna produkt tenderar att vara mindre i passformen. Gå upp en storlek från er vanliga storlek.

Nollställ

VARFÖR KAMMAD BOMULL ISTÄLLET FÖR VANLIG BOMULL?

Bomull är ett material som du kommer i kontakt med dagligen med dina kläder , handdukar eller sängkläder. Bomull är ett naturligt material som kommer från bomullsplantan och odlas över hela världen. Kammad bomull kommer även den från bomullsplantan men den genomgår ytterligare steg under tillverkningen som gör tyget mjukare och starkare än vanlig bomull.

BOMULLSULL ELLER TRÅD

Bomull skördas från växten och därefter rengörs den för att bli av med smuts och frön och kardas sedan för att separera fibrerna och ordna de i samma riktning. Bomullen delas sedan i flisor och spolar av rå bomull spinns i bomullsull eller bomullstrådar. Fina borstar tar bort eventuella kvarvarande föroreningar och korta bomullsfibrer för att göra kammad bomull. Endast långa och raka fibrer finns kvar. Skivorna av den kammade bomullen spinns sedan i tråd.

BOMULL KONTRA KAMMAD BOMULL

Kammad bomull är mjukare än vanlig bomull eftersom den inte har några föroreningar eller korta utskjutande trådar. Kammad bomull är även starkare än vanlig bomull eftersom kamningsprocessen tar bort korta fibrer som är benägna att gå sönder. Efter kamningen sammanfogas fibrerna tätare vilket leder till mindre slitning och rivning i tyget.

Dessa fördelar plus det extra arbete som krävs under tillverkningsprocessen gör kammad bomull dyrare och lyxigare än vanlig bomull.

SKÖTSELANVISNING

Hur sköter man då om kammad bomull? Anvisningarna är de samma som för vanlig bomull. Dessa lyxiga bomulls t-shirts ska tvättas i 40 grader och milda tvättmedel ska användas. Därefter ska plaggen hängas på tork för att bibehålla dess långa livslängd och kvalitet.

Vikt Inte tillgänglig
Storlek

XS, S, M, L, XL

2 recensioner av Mörkblå t-shirt

  1. Osman Atalay

    Super god kvalitet og det sidder så godt på mig de nye t-shirt jeg har købt. Jeg kan varmt anbefale Cjofsweden, så godt et mærke. Glæder mig til at købe andre farver i fremtiden og andre kollektioner☺️

  2. Rebecca

    Snygg och skön t-shirt med fin passform och framförallt väldigt bra kvalitet. Mycket nöjd!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg